Bankven bouwt verder aan de toekomst

ingevoerd op 9-10-2011

 

In September is i.s.m. met de hobbysoos voor ouderen op ’t Bankven een demontabele steiger geïnstalleerd die het mogelijk maakt om, wanneer het ijs dik genoeg is, makkelijk het ijs te betreden.
Ook kan nu veilig het ijs met zwaardere machines worden betreden. Wanneer het het ijs nog niet dik genoeg is worden er door ’ijsliefhebbers’ gaten aan de kanten gemaakt om de dikte te controleren. Zij hebben blijkbaar geen vertrouwen in de mensen die dit namens de Ijsclub Bankven doen en willen dit zelf met eigen ogen aanschouwen. Hierdoor konden we de laatste jaren niet of nauwelijks en veel te laat het ijs betreden met onze ijsmachine om het ijs te vegen en te schaven. Dit probleem ondervangen we nu met onze demontabele steiger, die wanneer het kan, wordt opgebouwd op 8 betonnen paaltjes die in September, zowel in de kant als in het Bankven zijn geboord en met met beton zijn verankerd in de bodem.
Dit zijn weer de eerste werkzaamheden sinds enige tientallen jaren die bij het Bankven zijn gebeurd.
Het bestuur heeft de afgelopen twee jaar veel tijd en energie gestoken in oplossingen die het mogelijk maken om te kunnen schaatsen als het koud is. Maar werd geconfronteerd met ijs wat niet dik genoeg was en waar twee maal op rij een dikke laag sneeuw overheen viel. Deze was helemaal niet of afdoende te verwijderen met de door ons beschikbare machine. We hopen met deze investering een stap voorwaarts te doen in ons streven naar een mooie en goede ijsvloer maar beseffen heel goed dat de natuur zich niet naar onze plannen en voornemens laat dwingen.
De steiger wordt op sterkte gecontroleerd door het bestuur van Bankven De steiger wordt op sterkte gecontroleerd door het bestuur van Bankven