Gaat het Bankven open?

Update 11 feb.

Het Bankven is momenteel dichtgevroren maar de ijsvloer is nog niet dik genoeg om het open te stellen.

De verwachting is dat dit op zijn vroegst zaterdag as. 13 feb kan. 

 

Meer nieuws volgt later.

 

Sinds 2012 is het Bankven niet meer officieel open geweest voor het schaatsen. De weersvoorspellingen zien er positief uit. In het gunstigste geval kunnen we vanaf volgende week zaterdag 13 februari open zijn.

Het bestuur van IJsclub heeft reeds uit voorzorg de materialen naar het ijs gebracht.

Wel moeten er dan nog aan een paar voorwaarden worden voldaan. Als belangrijkste mag het vanaf Zondagavond niet meer sneeuwen op het dan waarschijnlijk licht dichtgevroren ijs. De ijslaag is dan te dun om de sneeuw machinaal te verwijderen en de sneeuw isoleert verdere ijsgroei. Laten we hopen dat het een paar dagen droog blijft en stevig vriest.

Let op: Door de Coronamaatregelen van de overheid is het Bankven alleen toegankelijk voor leden. Losse kaartjes worden er niet verkocht.

Wel zijn er dit jaar een paar aanpassingen m.b.t. de toegangswegen naar het Bankven. Door werkzaamheden aan de Leij en de omgeving daarvan is de weg naar het Bankven afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer en is het enkel en alleen te voet of per fiets bereikbaar.

Buiten de officiële openingstijden is het Bankven niet toegankelijk voor schaatsers. De BOA zal handhavend optreden wanneer er schaatssters aanwezig zijn en is gemachtigd om boetes uit te schrijven.

De site zal regelmatig worden geüpdatet met de laatste informatie over de stand van zaken. Kijk daarom eerst op de site voordat u gaat schaatsen. Dit kan u een teleurstelling besparen. 

Bestuur IJsclub ’t Bankven anno 1919

Koek en Zopie januari 2020 Koek en Zopie januari 2020